Fasole pastai, conservata pentru iarna

de Ina in Conserve, 10 Iul 2010 | 84788 vizualizari

 

O reteta prezentata din poze "adunate" , fiindca la momentul prepararii nu mi-a trecut prin minte ca si asta e de pus pe site :))). Asa ca va prezint o parte din gradina cu unul din randurile de fasole, pe vremea cand abia inflorea.....fasolea pregatita de fiert acum vreo saptamana.....si borcanele gata aranjate in beci :D :))

 

INGREDIENTE

  • fasole verde sau galbena
  • sare
  • aspirina ( netamponata )
  • borcane cu capac ( cu filet sau capsat )
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole pastai, conservata pentru iarna:

      Fasolea se curata de codite si se rupe in bucati mai mici, daca este prea lunga. Se pune la fiert ( nu prea mult) in apa cu putina sare, iar cand e fiarta se scoate din apa si se aseaza in borcane. Apa in care a fiert fasolea se potriveste de sare gustand din ea, apoi se toarna peste fasole, in borcane, sa acopere foarte bine partea solida. In fiecare borcan se pune cate o aspirina pisata.

      Capacele se tin 1 minut in apa clocotita, apoi se infileteaza pe borcane. Se aseaza borcanele intr-o cratita/ oala mai mare, pe fundul careia s-a asezat un prosop, se adauga apa in jurul lor si se sterilizeaza 10-15 minute.

      Se scot cu grija borcanele, se lasa sa se raceasca si se aseaza in camara/ beci, unde se vor pastra chiar si 2-3 ani, fara sa se altereze.

TIPS-URI

1

In locul aspirinei se poate folosi conservant

2

Inainte sa pui capacul, fierbe-l putin, va adera mult mai bine de gura borcanului

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole pastai, conservata pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

REDSUNSHINE 1

05.07.2012, 15:24

arata super!! uite cum procedez eu:cratita,ulei,1 rand fasole,1rand rosii felii,sare,1 rand patrunjel si leustean taiat marunt,foi de dafin,cativa catei de usturoi taiati si tot asa pana se umple cratita,apa doar cat sa le acopere putin. daca pun in borcan ,la sfarsitul fierberii pun salicil si mai invart de cateva ori..apoi cu borcanele la bain marin,daca pun la congelator nu pun salicil( in punga pun si supa in care a fiert,dupa ce s-a racit) este deli cios PSpor la munca si deviza mea :ce e in gradina mea si pus de mine e 100% bun,natural si eco

Ina 1

05.07.2012, 20:49

Multumesc, dragelor!
Redsunshine, interesanta ideea ta De-as avea 3-4 lazi frigorifice... )

leonata 1

13.07.2014, 22:23

mulțumesc măi fetelor,idei creative.Am să încerc și eu.Spor la treabă

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Galbiori pentru iarna